Projecten

DroneHub Groningen Airport Eelde houdt zich bezig met verschillende projecten:

Proeftuin precisielandbouw Valthermond

Samen met KPN, de provincie Drenthe, de Wageningen Universiteit en netwerkleverancier ZTE, testen we precisielandbouw op basis van drones die verbonden worden met het mobiele netwerk. De testen met o.a. 5G vinden plaats op een proefboerderij in Valthermond en worden de komende tijd verder voorbereid.

BVLOS-experiment noodmedicatie

Eén van de belemmeringen voor drone-toepassingen is het verbod op vliegen buiten zichtomstandigheden (Beyond Visual Line Of Sight; BVLOS). Samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Provincie Drenthe, UMCG Ambulancezorg, ANWB Medical Air Assistance BV, TU Delft en het Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Laboratorium (NLR) voeren we een BVLOS-experiment uit. Het experiment bestaat uit een aantal testvluchten met het leveren van noodmedicatie met drones.

Het doel van dit experiment is ervaring opdoen die als input kan dienen voor toekomstige business case(s), veiligheid, regelgeving door de Rijksoverheid en kennisontwikkeling voor de dronesector van het gebruik van drones.

Waterstofdrone

Meer informatie volgt.

Drone defence

Meer informatie volgt.

Opleiden van drone-piloten en het geven van trainingen

Geen enkele innovatie komt vanzelf. Het continu valideren van innovaties en ontwikkelingen vraagt de mogelijkheid om deze in de praktijk te toetsen. DroneHub Groningen Airport Eelde (GAE) biedt nu de unieke mogelijkheid om in een geconditioneerde indoor omgeving aan de slag te gaan.