Partners

PREFERRED SUPPLIER

 

OmniDrones Acadamy

Fly Safe, Get Trained! OmniDrones Academy is dé keus voor training en advies op het gebied van de onbemande luchtvaart. Vanuit ons hoofdkantoor op Groningen Airport Eelde leiden wij professionele drone-piloten op, voorzien wij organisaties van adviezen en ondersteunen uitdagende innovatie projecten. Daarnaast bieden wij tevens leuke en leerzame clinics aan, voor iedereen die wel eens meer wil leren over deze nieuwe sector. Belangrijk om te weten. OmniDrones Academy is door de Inspectie Leefomgeving en Transport volledig ROC gecertificeerd om uiteenlopende vliegopdrachten te mogen uitvoeren en RTF geaccrediteerd om drone-piloten op te leiden!

PREFERRED SUPPLIER

PNO Consultans

PNO is verbonden met een uitgebreid Europees netwerk van innovatieve partners, zoals bedrijven – van startup tot multinational, onderwijsinstellingen en universiteiten, sectororganisaties en technologieplatforms. Dit netwerk zetten wij in voor onze klanten, en om een steentje bij te dragen aan het innovatiebeleid van Nederland en de EU. Wij verstrekken innovatie- en subsidieadvies en starten ook op eigen initiatief projecten op die aansluiten op Nederlands of Europees stimuleringsbeleid.

PREFERRED SUPPLIER

 

KRAFT

KRAFT helpt ondernemingen en startups bij het realiseren van innovatieve ambities. Het bedrijf is actief op het gebied van business development, business plannen, (subsidie)projecten, private en publieke financiering en projectmanagement. KRAFT maakt project en business plannen, kan daarbij helpen of kan ze reviewen. De onderneming heeft een divers netwerk in de (on)bemande luchtvaartsector en ook bij (regionale) overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen. KRAFT heeft ervaring met het bedrijfsleven, de bancaire sector, overheid (RVO), innovatie projecten en subsidies. KRAFT kan met haar netwerk ook partijen met elkaar verbinden.

PREFERRED SUPPLIER

 

LJHT

LJHT is een adviesbureau op het gebied van Veiligheidsmanagement. Door de jarenlange ervaring opgedaan in met name de luchtvaart ondersteunen wij organisaties met het ontwikkelen en in stand houden van een ‘proactieve veiligheidscultuur’, een cultuur waarbij niet het reageren op ongevallen voorop staat, maar het voorkomen daarvan. Om dat te bereiken is een veiligheidsmanagement systeem nodig. Gezien de snelle ontwikkeling van de onbemande luchtvaart zetten wij onze expertise voornamelijk in op deze tak van de luchtvaart en helpen we ondernemingen en start-ups die hierbij betrokken zijn met het voldoen aan wet- en regelgeving en het implementeren en onderhouden van een veiligheidsmanagement systeem.

Groningen Airport Eelde

GAE biedt als test- en lesluchthaven volop kansen voor het uiteindelijk in de toekomst integreren van drones met het overige vliegverkeer. GAE is de perfecte locatie om nieuwe ontwikkelingen en toepassingen te bedenken, te beproeven en/of te testen.

Luchtverkeersleiding Nederland

LVNL draagt graag bij aan Drone Hub Groningen Airport Eelde samen met de andere kennispartners. Dit is de uitgelezen locatie om te onderzoeken hoe drones op een veilige en efficiënte manier in gecontroleerd luchtruim geïntegreerd kunnen worden.

Rabobank Assen en Noord-Drenthe

Samen Drenthe sterker maken
Rabobank Assen en Noord-Drenthe investeert als business partner in de Drone Hub GAE. Wij willen onze bijdrage leveren aan het versterken van de regionale Drentse economie. Dit doen wij door het delen van kennis en het openstellen van ons netwerk om ook op dit gebied de innovatie tot stand te brengen en te stimuleren naar een hoger niveau. Samen met duurzame partners zorgen we ervoor dat dit tot stand komt, een aandeel in elkaar.

Hanzehogeschool Groningen

Als maatschappelijke opdracht leiden we jonge professionals op voor de beroepspraktijk van morgen. Jonge professionals die zelfstandig, kritisch en verantwoordelijk zijn voor en in hun eigen handelen. Daarnaast vraagt de maatschappij om kennis uit onderzoek te vertalen naar oplossingen en innovaties in de beroepspraktijk. Om hieraan te kunnen voldoen, verbinden we onderwijs, onderzoek en ondernemerschap tot een leergemeenschap waarbinnen innovaties tot stand komen.

UMCG Ambulancezorg

UMCG Ambulancezorg staat bekend als toonaangevend aanbieder van ambulancezorg in Drenthe en een deel van Friesland. UMCG Ambulancezorg ziet Drone Hub Groningen Airport Eelde als een ideale locatie om nader onderzoek te doen naar de inzet van drones in de (spoed)zorg.

Onderzoekscentrum voor lucht- en ruimtevaart

Met zijn multidisciplinaire expertise en ongeëvenaarde onderzoeksfaciliteiten, levert NLR innovatieve, integrale oplossingen voor complexe uitdagingen in de aerospace sector. NLR Drone Centre is een test centrum met een eigen luchtruim met de benodigde beschikkingen en ontheffingen, gespecialiseerd in drone  onderzoek, testen, toepassingen en (door ILT erkende) RPA-L opleidingen.

Als belangenbehartiger zet VNO-NCW MKB Noord zich in voor een aantrekkelijk ondernemersklimaat met een scherp oog voor het ondernemersbelang.

Om die reden steunen wij ook Drone Hub GAE. Deze technologie kan veel kansen opleveren voor onze regio. Bijvoorbeeld op het gebied van energietransitie: de drone hub zou een prima rol kunnen vervullen bij de inspectie van windmolens op zee.

Als belangenbehartiger zet VNO-NCW MKB Noord zich in voor een aantrekkelijk ondernemersklimaat met een scherp oog voor het ondernemersbelang.

Om die reden steunen wij ook Drone Hub GAE. Deze technologie kan veel kansen opleveren voor onze regio. Bijvoorbeeld op het gebied van energietransitie: de drone hub zou een prima rol kunnen vervullen bij de inspectie van windmolens op zee.

Het NHL Kenniscentrum Computer Vision focust op het toevoegen van meerwaarde door geautomatiseerd, waarnodig on-board, intelligent gebruik van Computer Vision technologie op UAVs. Onderzoek vindt plaats naar zowel het automatiseren van het vliegproces met behulp van sensor fusion als naar het automatiseren van inspecties zoals akkers en windturbines met (hyper-spectrale) camera’s.