Het laatste nieuws

DroneHub blikt terug op succesvolle 1e editie @North

Dagblad van het Noorden plaatste op 26 september een artikel over het @North Festival. Het evenement waarbij autonoom vervoer op de weg, in het water, op het spoor en door de lucht in Noord Nederland op de kaart werd gezet.  "Noord-Nederland heeft zich donderdag...

Lees meer

Vacature: Programmamanager

Voor de komende jaren heeft Stichting Dronehub GAE ambitieuze doelen. Om deze te realiseren zijn wij op zoek naar een gedreven Programmamanager met ervaring. Als Programmamanager bij DroneHub GAE ben je verantwoordelijk voor het opzetten van een meerjarig programma dat past bij de doelstellingen en visie van de stichting.
Lees meer

Hét aanspreekpunt voor bouwer, piloot, wetgever of afnemer

Provincie Drenthe schreef in het kader van 'Doen zit in onze natuur' over DroneHub GAE (Groningen Airport Eelde). De provincie stimuleert en helpt actief mee op basis van hun kennis, subsidies, netwerk, advies en regelwerk om initiatieven in de regio tot een succes te maken. Egbert Swierts vertelt namens het bestuur van DroneHub GAE over de stichting zelf,  haar doelen en haar bezigheden.
Lees meer

DroneHub Groningen Airport Eelde bouwt waterstofdrone

Drones worden inmiddels veel gebruikt. Ze worden bijvoorbeeld ingezet in de landbouw, bij branden en ook bij inspecties van gebouwen. Maar de actieradius van onbemande drones is beperkt. Volgens Egbert Swierts is er nog een wereld te winnen als het gaat om de techniek waar de drones gebruik van maken. “Multirotoren (drones met meerdere propellers) gebruiken relatief veel energie. We kunnen ongeveer 20 tot 25 minuten vliegen. Met waterstof kunnen we op termijn toch anderhalf tot twee uur werken.” Daarom kijken we nu naar de toepassing van waterstof. De onderdelen zijn besteld. We gaan de nieuwe drone zelf in elkaar zetten. Daarbij krijgen we hulp van bedrijven uit het Noorden die zich bezig houden met waterstof.
Lees meer

Pilot 5G Fieldlab van start in Valthermond

DroneHub Groningen Airport Eelde, provincie Drenthe, KPN, Agrifac, Universiteit en Research en Innovatie Veenkoloniën hebben de handen ineengeslagen om te werken aan de nieuwste technologische innovaties op het gebied van drones, spuitmachines en connectiviteit. In het 5G Field Lab werken de partners samen om precisielandbouwtoepassingen middels snelle dataverbinding en automatisering toegankelijker te maken voor de teler.
Lees meer

Drone brengt konvooi van semi-zelfrijdende auto’s in beeld

Een drone van DroneHub Groningen Airport Eelde maakte woensdag 13 juni luchtopnames van het konvooi van zes semi-zelfrijdende voertuigen dat van Groningen via Helmond naar Rotterdam reed. De auto's legden dit traject af om aandacht te vragen voor veiligheidssystemen in de auto. De rit, een initiatief van risico- en verzekeringsadviseur Aon, startte in de ochtend vanaf het 5G Lab in Groningen en eindigde in Rotterdam.  De drie noordelijke provincies Drenthe, Fryslân en Groningen sloten zich aan bij dit project.
Lees meer

Koningsdag: prinses Amalia vliegt met drone

Koning Willem-Alexander vierde zijn 51e verjaardag in Groningen. Partner van DroneHub Groningen Airport Eelde, Dronequest, uit Peize begeleidde op Koningsdag enkele kinderen tijdens het vliegen met drones in een kooi.
Lees meer

Filmverslag DronEvent

@ET-DC@eyJkeW5hbWljIjp0cnVlLCJjb250ZW50IjoicG9zdF9leGNlcnB0Iiwic2V0dGluZ3MiOnsiYmVmb3JlIjoiIiwiYWZ0ZXIiOiIiLCJ3b3JkcyI6IiIsInJlYWRfbW9yZV9sYWJlbCI6IiJ9fQ==@...

Lees meer
foto: JAV Studio's, Assen

Donderdag 30 november: DronEvent

Donderdag 30 november 2017 organiseert DroneHub Groningen Airport Eelde (GAE) het DronEvent bij de RLS1957 in Eelde. Hét event over de laatste ontwikkelingen op het gebied van drones. De laatste drone-toepassingen waar wij aan werken laten we zien.
Lees meer

Groningen Airport Eelde eerste Europese, gecontroleerde luchthaven waar vliegen met drones is toegestaan

Groningen Airport Eelde is de eerste Europese, gecontroleerde luchthaven waar vliegen met onbemande luchtvaartuigen, zoals drones, is toegestaan. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft de regeling op afstand bestuurbare luchtvaartuigen aangepast. Hierdoor kan de DroneHub GAE vanaf nu onderzoeken hoe drones volledig geïntegreerd kunnen worden in het reguliere vliegverkeer.
Lees meer

DroneHub GAE presenteert zich bij Club van 100

De liberale Club van 100 nodigde de DroneHub GAE, maandag 25 september 2017, uit om een toelichting te geven op de dingen die zij ontwikkelt en doet. Harm Post introduceerde de DroneHub en benoemde hen als een goed voorbeeld van ondernemerschap rondom de luchthaven in Eelde.
Lees meer

Duurzame drones met waterstoftechnologie

DroneHub GAE gaat samen met Holthausen Groep aan de slag om drones op waterstof te bouwen. Met deze nieuwe techniek kunnen drones verder vliegen en sneller opladen. Voor bepaalde typen drones is waterstof-technologie een goede en duurzame oplossing.
Lees meer
Ambulancedrone met waterstoftankjes

DroneHub GAE in film over innovatief Noord-Nederland

Op dit moment wordt er een film gemaakt voor de Drentse Ambassade, in de week voorafgaand aan Prinsjesdag in Den Haag. De provincie Drenthe heeft die week Nieuwspoort afgehuurd en organiseert diverse activiteiten, workshops en lezingen. De vertoning van de film over het innovatieve bedrijfsleven in Noord-Nederland is hier een onderdeel van.
Lees meer

Working Group Safe Integration

Het ministerie van Economische Zaken heeft een inventarisatie uitgevoerd naar de wensen en mogelijkheden voor test-, demonstratie- en oefenlocaties voor drones voor beroepsmatig gebruik.
Lees meer

DroneHub op Groningen Airport Eelde

Samen met het bedrijfsleven, overheid en onderwijsinstellingen gaat Groningen Airport Eelde (GAE) de ‘DroneHub GAE’ opzetten. Het doel is om van de Hub een vooraanstaand kennis- en ontwikkelcentrum op het gebied van drones te maken, waarbij drones en de toepassingen hiervan centraal staan.
Lees meer

Contact informatie

Stichting DroneHub Groningen Airport Eelde
Burgemeester J.G. Legroweg 45 A
9761 TA Eelde
info@dronehub-gae.eu

 

Zoeken