DronEvent geeft kijkje in keuken van DroneHub Groningen Airport Eelde

nov 30, 2017

DronEvent geeft kijkje in keuken van DroneHub Groningen Airport Eelde

Donderdag 30 november 2017 organiseerde DroneHub Groningen Airport Eelde (GAE) het DronEvent over de laatste ontwikkelingen op het gebied van drones. Meer dan 200 bezoekers kregen een kijkje in de keuken van de DroneHub GAE.

Tijdens het DronEvent in de RLS1957 in Eelde vertelde André Kuipers over zijn ruimtevaartavontuur. Ondernemers presenteerden hun ideeën voor dronetoepassingen in onder andere de sectoren ICT, landbouw, veiligheid en inspectie. In een panel spraken ondernemers, de luchthaven en het onderwijs over de onderlinge samenwerking en kansen. Bijvoorbeeld over het wegjagen van ganzen en landingsbaaninspecties.

Ondertekening intentieverklaring BVLOS
Ook werd de intentieverklaring over het vliegen met drones buiten het gezichtsveld (’Beyond Visual Line Of Sight’, BVLOS) getekend. UMCG Ambulancezorg, Provincie Drenthe, ANWB Medical Air Assistance, Technische Universiteit Delft, Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat slaan hiervoor de handen ineen. Het doen van experimenten levert input voor toekomstige business case(s), regelgeving en kennisontwikkeling voor de dronesector.

Door: Jorrit van Peppcreative

DroneHub GAE
Gedeputeerde Henk Brink: “We zijn als provincie enthousiast over de DroneHub GAE. Door de ontwikkelingen in deze sector nu te stimuleren, zorgt dat voor innovatie en in de toekomst voor werkgelegenheid. Een voorbeeld hiervan is het leveren van noodmedicatie aan de Waddeneilanden. We zien ook kansen voor de precisielandbouw en in andere sectoren.”

In de DroneHub GAE werken bedrijven, kennisinstellingen en overheden samen om drone-business te ontwikkelen en te faciliteren. Ook worden innovatieve oplossingen onderzocht op het gebied van drones. De DroneHub GAE ziet op dit moment een groot verschil in wat de regelgeving toestaat betreft het vliegen met drones en waar de markt om vraagt. Dit vormt een belemmering voor de succesvolle integratie van drones in diverse sectoren. De DroneHub wil dit verschil overbruggen, zodat er meer drone-innovaties en bedrijvigheid kan ontstaan in Noord-Nederland.

Door: Jorrit van Peppcreative Door: JAV Studio's

Contact informatie

Stichting DroneHub Groningen Airport Eelde
Burgermeester JG Legroweg 45a
9761 TA  Eelde
info@dronehub-gae.eu