DroneHub Groningen Airport Eelde begeleidt twee groepen studenten die werken aan business cases waarin ze ontdekken hoe verschillende vakgebieden uit hun opleiding Bedrijfskunde geïntegreerd kunnen worden. De studenten vinden het leuk om eens aan de slag te zijn voor een echte opdrachtgever buiten de vertrouwde muren van de Hanze.

Opdrachten voor ondernemers rondom de RLS1957
Zij maken deze business cases voor verschillende opdrachtgevers uit de omgeving rondom bedrijfsverzamelgebouw de RLS1957 in Eelde. Ook Vliegend.nl en MEER doen mee. De studenten oriënteren zich onder andere op het gebied van waterstofdrones en het detect & avoid systeem van drones. Ook denkt een groepje studenten na over de vraag wat je voor Drenthe zou kunnen doen met drone-opnames als het gaat om marketing.

Oplossingen pitchen op donderdag 28 juni
In totaal doen 25 studenten mee met dit project. De studenten maken een analyse en bedenken oplossingen in de vorm van een proof of concept. Hun ideeën presenteren ze op donderdag 28 juni in de RLS1957. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via een link op deze pagina.