DroneHub GAE presenteert zich bij Club van 100

okt 1, 2017

DroneHub GAE presenteert zich bij Club van 100

De liberale Club van 100 nodigde de DroneHub GAE, maandag 25 september 2017, uit om een toelichting te geven op de dingen die zij ontwikkelt en doet. Harm Post introduceerde de DroneHub en benoemde hen als een goed voorbeeld van ondernemerschap rondom de luchthaven in Eelde.

Vertegenwoordigers van de DroneHub lichtten vervolgens de projecten toe en vertelden dat het hoofddoel van de DroneHub is om belemmeringen voor drone-toepassingen weg te nemen, waardoor werkgelegenheid wordt gecreëerd in ‘start ups’ en ‘scale ups’. Partijen die dit initiatief kunnen versterken, werden uitgenodigd om mee te denken en te praten over nieuwe kansen.

Eén van de projecten van de hub is het leveren van noodmedicatie aan de Waddeneilanden. Op dit moment is er een film gemaakt waarin wordt getoond dat dit in principe al wel lijkt te kunnen, maar in verband met wet- en regelgeving niet mogelijk is. Uit de zaal, waar zo’n veertig personen zaten, kwamen reacties als ‘Waarom kan dit nog niet? Het is een mooie oplossing voor een relevant probleem’ en ‘Hoe worden drones eigenlijk gezien op de radar?’ Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) zat ook in de zaal en lichtte toe dat hier projectmatig al mee getest wordt in samenwerking met Unifly.

Na 24 november is de film over de levering van noodmedicatie aan de Waddeneilanden voor iedereen toegankelijk.

Contact informatie

Stichting DroneHub Groningen Airport Eelde
Burgermeester JG Legroweg 45a
9761 TA  Eelde
[email protected]