DroneHub GAE aanwezig bij eerste Innovatiedag in Valthermond

jun 6, 2017

DroneHub GAE aanwezig bij eerste Innovatiedag in Valthermond

Donderdag 1 juni 2017 was de eerste Innovatiedag in Valthermond. Deze dag stond in het teken van innovatie, masterclasses, proefveldbezoeken, bedrijfspresentaties en inspirerende sprekers. Ruim 300 bezoekers waren hierbij aanwezig.

Opening met drone

Het was een dag vol inspiratie en perspectief voor een innovatieve landbouwtoekomst. Na een knallende opening met het binnenvliegen van een speciale postbus door een drone, gaf Marc Calon, voorzitter van LTO Nederland zijn visie op de actuele ontwikkelingen in de landbouw in Nederland en meer specifiek in de Veenkoloniën. Zijn toespraak op klimaat, beleid en techniek kon rekenen op veel steun. De stands van de netwerkpartners werden daarnaast ook goed bezocht.

 

Ondertekening intentieverklaring

’s Middags werd de samenwerking tussen InnovatieVeenkoloniën in Valthermond en de DroneHub GAE, het kenniscentrum voor onbemande luchtvaart op Groningen Airport Eelde, bekrachtigd. De bijbehorende intentieverklaring is ondertekend door gedeputeerde Henk Jumelet namens de Agenda voor de Veenkoloniën, gedeputeerde Henk Brink namens de DroneHub GAE, Johan Russschen namens InnovatieVeenkoloniën en door Egbert Swierts namens Omni Drones Academy.

 

 

 

Wat is afgesproken?

De partijen die de intentieverklaring ondertekend hebben zien de proefboerderij in Valthermond als basis. Samen zorgen zij ervoor dat hier de nieuwste technieken op het gebied van agrarische datacollectie, ontwikkeld, beproefd en toepassingsgereed worden gemaakt. Valthermond is dè plek waar over deze zaken onderwezen wordt. Ten aanzien van specifieke drone-toepassingen wordt nauw samengewerkt met de DroneHub GAE.

Lees meer over de Innovatiedag.

Contact informatie

Stichting DroneHub Groningen Airport Eelde
Burgermeester JG Legroweg 45a
9761 TA  Eelde
[email protected]