Demonstratie Groningen Seaports: drones binnen de havendienst

jun 23, 2020

Demonstratie Groningen Seaports: drones binnen de havendienst

Op een van de meest innovatieve locaties van Noord-Nederland voerde DroneHub GAE een aantal drone-demonstraties uit. Tijdens deze vluchten is gedemonstreerd hoe drones kunnen worden ingezet binnen de havendienst en assetmanagement van Seaports. Hierbij is de focus gelegd op de kadebezetting en het snel in beeld brengen van eventuele calamiteiten, zoals in geval van brand.

Henk Zwetsloot, Manager Digital Innovation bij Groningen Seaports, is mede initiatiefnemer van deze drone-demonstratie. Hij houdt zich bezig met digitale innovaties binnen Seaports en vindt drones daar goed bij passen.

Doordat diverse partijen binnen de Eemshaven en Delfzijl worden samengebracht tijdens de demonstratie ontstaan er nieuwe businesscases waar drones een grote rol in kunnen spelen. Henk Zwetsloot: “Door de vele activiteiten hebben we regelmatig schademeldingen. Door hierbij drones in te zetten, kan er snel gereageerd worden en hoeven er geen boten meer ingezet te worden. Dit kan ons duizenden euro’s per jaar schelen.”

In dit project wordt specifiek gekeken naar het ophalen van data en het doen van analyses. Daarnaast is het doel om bewustzijn te creëren in een actief gebied als Seaports. “Het is mooi om te zien hoe er binnen een demonstratie nieuwe businesscases oppoppen bij deelnemende partijen. Het laat zien dat er vraag is naar drone-innovatie binnen dergelijke organisaties.” Aldus Egbert Swierts, Business Developer van DroneHub GAE.

Bekijk ons videoverslag.

Wil jij ook een demonstratie bij jouw bedrijf of wil je sparren over drone innovatie? Neem dan hier contact met ons op.

Contact informatie

Stichting DroneHub
Groningen Airport Eelde

Burgemeester J.G. Legroweg 45 A

9761 TA Eelde

[email protected]
050 211 04 37

Zoeken